София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР разкри поредната наркобанда

Обвиняемите са убили надзирател и нанесли жесток побой над лекар

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

МВР разкри наркобанда и обвини 7 души в тежки престъпления. Бандата се е занимавала с пласиране на наркотици, стигало се е до жестоки побои. Престъпниците са автори на нападението над ортопеда професор Стефан Станчев. Те са свързани и с убийството на надзирател от Централния софийски затвор. 
 
Арестуваните имат криминално досие, а техен лидер е мъж с прякор Гевгелийския, който все още излежава присъда за участие в организирана престъпна група за рекет и продажба на наркотици. 
 
Според полицията наркобандата е пласирала дрога в столичния квартал "Дружба", изпълнявала е "мокри поръчки" на своя лидер от затвора, често при нападение е използвала мачете.
 
Брутално е било убийството на надзирателя, който не е позволил на тартора на групата да проявява своеволия зад решетките, а професор Станчев се измъква с жестоки наранявания, защото роднина на Гевгелийския не останал доволен от лечението.
 
МВР съобщи, че са разкрити трима души, които са били набелязани за следващи жертви. Четирима души от същата банда все още се издирват, предстои да бъде издадена Европейска заповед за арест.