София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Най-големият форум за българско вино DiVino.Taste 2016 стартира на 18-и ноември

Близо 70 производители ще представят най-доброто от продукцията си в зала 3 на НДК

8 годиниРазвлечение 7 Боряна Райчева

Шестото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 година.

Близо 70 производители на български вина ще представят най-доброто от своята продукция.
Фестивалът ще се проведе в зала 3 на НДК в София. Посетителите ще имат възможност да дегустират над 500 вина, да се срещнат с хората, които ги създават, да научат лично от тях историята зад всяко вино. За някои виното е история и магия, за други – изражение на природата, за трети то е рожба на талантливи лозари и винари, влюбени в работата си. То е също аромати и вкус, мисъл и удоволствие... Виното е всичко това, но и още нещо: през ноември българското вино е DiVino.Taste!

Още след първото издание, през 2011 в Централния военен клуб, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти, да научат повече за отделни подзони или сортове и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено. DiVino.Taste се наложи и като място, където професионалисти от чужди държави идват, за да се запознаят с българското винопроизводство.

Освен да дегустират огромното разнообразие от вина, посетителите ще имат възможност да закупят предпочитаните сред тях на специални цени от Casavino.

По традиция, заедно с изложбената част, програмата на DiVino.Taste ще предложи много майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

Билети могат да бъдат закупени за един, два или всичките три дни на за изложението.
Акцентът тази година е поставен върху развитието на българските вина. Ще научим и как изглеждат местните сортове, погледнати отвън, какъв е потенциалът за отлежаване на белите вина у нас, ще надникнем и сравним някои вина от легендарни тероари.

Повече информация за събитието може да намерите на http://2016taste.divino.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/

Билети за изложението, курсовете и майсторските класове ще може да бъдат закупени наhttp://www.vintageclub.bg/product/sledite-zehtina-dzhuli-angas-1393