София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова връща папката на ГЕРБ

Не подкрепя промените

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Корнелия Нинова ще върне папката, която Цветанов й даде с предложените от ГЕРБ промени в Конституцията, без подпис. Това означава, че БСП не подкрепя промените.

От партията искат да инициират среща на председателите на парламентарните групи,за да се търси съгласие за оценка на прехода. Целта е да се излезе с общо предложение за промяна в Конституцията.

"Инициирам лидерска среща между председателите на парламентарни групи веднага след бюджета. Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизия на прехода", добави тя и уточни, че трябва да се намерят най-верните решения, а не това да се превръща в пиарска кампания.

Стана ясно още, че ГЕРБ няма да правят коалиция с БСП, а пък БСП планират да поканят ДПС на втора среща, за да уточнят кога да бъде внесен вотът на недоверие към правителството и върху коя сфера на корупция да бъде фокусът.