София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Новата седмица започва с горещо време

В петък кратки валежи ще има над източните райони

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В понеделник преди обед облачността ще намалее и над страната времето ще бъде слънчево. Следобед ще има временни заоблачавания, по-съществени и с условия да превали и прегърми на места в Северна България и около планините. Максимални температури – 33, 38 градуса, по Черноморието 28, 32.

Над планините ще бъде слънчево. След пладне и привечер ще се развие купеста облачност и на места ще падне кратък дъжд с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югозапад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 23 градуса.

По Черноморието времето ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има ранните сутрешни и късните следобедни часове по северонто крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб, следобед – умерен от югоизток. Вълнението ще бъде слабо. Дневните температури ще достигат 29, 32 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.

Във вторник над Южна и Източна България, ще остане слънчево и горещо. Над Западна и Северна – около и след пладне ще се заоблачава и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има и градушки.

В сряда и в четвъртък ще бъде по-хладно със слабо до умерен северозападен вятър. Облачността ще бъде разкъсана, по-значителна след пладне.

В сряда около планините, а в четвъртък на повече места в страната ще превали и прегърми, по-интензивно в Южна и Източна България.

В петък кратки валежи ще има над източните райони.

На този ден най-студено е било в София плюс 8.8 през 1976 г, а най-топло в Плевен 41.5 през 1939 г.