София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НПСД ще участва на парламентарните избори с ДОСТ

Народната партия вече не е част от Реформаторите

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

НПСД ще участва на предстоящите парламентарни избори с ДОСТ, на Лютви Местан. Председателят на НПСД Корман Исмаилов вече е уведомил коалиционните партньори от Реформаторския блок за намеренията си, обяви бившият здравен министър Петър Москов.

Позицията на реформаторите е, че НПСД не може и няма да бъде част от блока, заради намерението си да се коалира с партията на Местан.

Решението на Блока е, че подобно сдружаване прави невъзможно оставането на Народна партия „Свобода и достойнство“ при нас, категоричен бе Москов. В документите на Реформаторския блок има заявени партиите, с които може да сътрудничи.

За партията „Нова Република“ на Радан Кънев, Мосоков коментира че разединението между десните, води до катастрофа в управлението.

От това не настъпва промяна, единствената промяна е в това, че утвърдените партии, които преведоха държавата през преход, което не ни харесва като цяло, ще продължат да определят правилата. На мен това ми омръзна, заяви бившият здравен министър.