София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обединени Реформатори се присъединиха към Нова Република

"Десницата ще бъде обединена на тези избори и ще победи на следващите"

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Сдружение Обединени Реформатори официално се присъедини към дясното обединение Нова Република.

“Винаги в началото на кампанията над нас тегне въпросът за обединението на десницата, но днес ние сме се събрали с нашите приятели от Обединени Реформатори, защото пред нас този въпрос не стои. Десницата в България трябва и ще бъде единна, но това единство има само две лица. Едното е пълното противопоставяне на комунизма, тоталитаризма, мошеничеството и кражбата на мафията, независимо дали си е сложила лява или дясна значка, другото е единството около целите на свободата, на отговорността, около идеята, че хората са тези, които правят държавата и обществото, че семействата са тези, които създават блага за бъдещето, че важен е човекът, а не чиновникът. Затова десницата ще бъде обединена на тези избори и ще победи на следващите, за да постави началото на Новата Република, заяви лидерът на партията Радан Кънев.

“По времето на две кампании съм имал дискусии, организирани от нашите приятели от Обединени Реформатори и в никоя друга среща не съм се сблъсквал с толкова много въпроси, както на тези срещи. Именно за това, без никакво съмнение, тяхното място е при нас. Нашият път е заедно и той започна още преди години в Гражданския съвет. Сигурен съм, че нашето обединение е пътят, които ще ни отведе към консолидираното дясно“, заяви политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков.

Сдружение Обединени Реформатори бе създадено през 2014 г. от симпатизанти на демократичната общност, работещи за утвърждаване на индивидуалното членство в бившия РБ, без да се асоциират с конкретна партия.