Гледай
на живо

Облачна и дъждовна неделя

Температурите падат

В неделя от северозапад на югоизток ще настъпи чувствително понижение на температурите. Преди обед над западната половина на страната ще превалява и прегърмява, на места интензивно. Следобед валежната зона ще се измества на изток и превалявания и прегърмявания ще има и на места в Източна и най-вече в Североизточна България, докато над Западна валежите ще спират. По обед температурите ще варират от 20, 23 градуса на запад до 30, 34 на изток. 

Над планините времето ще бъде динамично с валежи и гръмотевици – преди обед повече над Рила, Пирин, Витоша и Западна Стара планина, а следобед над Централна и Източна Стара планина и Родопите. Вятърът ще мени посоката си по времена гръмотевичните бури, но следобед ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. На 2500 м височина максималната температура ще достига 8 градуса, а на 1500 м около 14 градуса.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачава и привечер ще има превалявания и прегърмявания, на повече места по северното крайбрежие. Вятърът преди обед ще бъде от юг, но към края на деня ще се ориентира от северозапад. Вълнението ще бъде слабо до умерено. Дневните температури ще достигат 30, 33 градуса. Температурата на морската вода е 25, 28 градуса.