София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Облачно, температурите се покачват

Около Нова година ще е студено и почти без валежи

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

На Коледа времето е предимно облачно, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°.

Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усилва.

По морето облачността ще е променлива, след обяд - често значителна, също без валежи. Умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 4° и 8°. Температурата на морската вода е 5° - 7°.

В планините облачността е значителна, в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

В понеделник на доста места се очакват превалявания от сняг, облачността ще се разкъсва и във вторник температурите ще се повишават. От сряда започва застудяване и отново на много места ще превалява сняг. Температурите още ще се понижат и в петък максималните ще са под нулата. На Нова година ще има разкъсана облачност до слънчево, ще остане студено, почти без валежи.