София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаква ни предимно слънчево време

Максимални температури до 34 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В сряда минималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по брега на морето около и над 20. Облачността над страната ще бъде разкъсана и променлива - преди обед намаляваща в северните и югозападни райони до слънчево и по-значителна следобед. Най-голяма вероятност за кратки валежи и гръмотевици има над Източна и Северозападна България, както и около планините. По Черноморието ще бъде ветровито. Максималните температури ще бъдат от 27 до 34 градуса.

Над планините ще продължи да духа засилен североизточен вятър. Повече облаци ще има следобед, когато на места ще превали и прегърми. На 2500 м височина максималната температура ще достига 10 градуса, а на 1500 м около 16 градуса.
По Черноморието облачността ще бъде разкъсана и променлива. Ще има и слънчеви интервали, но и моменти с плътна облачност. Има условия за кратки превалявания. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от североизток. Вълнението ще бъде умерено и силно. Дневните температури ще достигат 26, 29 градуса. Температурата на морската вода е 25, 27 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Сутринта по крайбрежието на морето ще има ниски облаци, а следобед над западните райони ще се развива купеста облачност с условия за кратък дъжд.

В петък и събота ще бъде слънчево. По-съществени заоблачавания ще има след пладне над Източна България и планините. Температурите ще се повишат с два, три градуса и в низините ще бъде горещо. Слънчево и горещо ще бъде и в неделя, но по-късно през деня ще се заоблачава и ще има превалявания и прегърмявания.

На този ден най-студено е било в София плюс 7.5 през 1894 г, а най-топло в Плевен 41.6 през 1908 г.