София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петима души загинаха, след като автобус нахлу в подлез в Москва

Изключва се терористичен акт

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Петима души намериха смъртта си на Рождество в руската столица, след като  автобус нахлу  в подлез, близо до спирката на метрото „Славянски булевард“ в града. В следствие на инцидента са ранени най-малко още 15 души, като двама от тях са с опасност за живота.

Според  съобщение на кмета на Москва Сергей Собянин в Туитър, автобусът е връхлетял върху пешеходците, след което районът веднага е бил отцепен и на място са пристигнали екипи на бърза помощ. Собянин изказа своите съболезнования на близките на загиналите.

От полицията и заявиха,  че категорично не може да се говори за терористичен акт. Според досега събраните данни, причината за нелепия инцидент е свързана с това, че шофьорът е загубил управление над автобуса.

Руските медии съобщават още, че  след катастрофата се е образувало  3-километрово задръстване, заради частичното блокиране на движението по „Кутузовски проспект“.