София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Почина 11-годишно момиченце в столично училище

Причината за инцидента е ритник в корема от нейн съученик

7 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Този следобед в 52-ро основно училище в София почина 11-годишно момиченце. Причината за инцидента е ритник в корема от нейн съученик.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов заяви, че 11-годишно момче е нанесло удар на 11-годишното момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава, вика се „Бърза помощ“ правят се опити за оказване на първа медицинска помощ – не са успешни и детето е откарано в „Пирогов“. Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след  около час и половина умира в „Пирогов“. Образувано е следствено дело, продължават процесуално-следствени действия. След извършване на аутопсията ще се установи причината за смъртта и оттам трябва се изясни фактическата обстановка към момента.

Директорът на училището коментира, че след подаване на сигнала до "Бърза помощ" са чакали линейката около 30 минути. До идването на медицинския екип, детето три пъти е гълтало езика си.