Гледай
на живо

Почти се простихме със Световното в Русия

Борбата за първите две места в групата се завърза след нулево равенство на Франция с Люксембург

Холандия се наложи над България с 3:1 в световна квалификация от група "А" на "Амстердам Арена". По този начин "лалетата" продължават да имат реални шансове за второ място в групата, а България вече може да се бори за класиране на Световното в Русия само при фантастични сценарии.

Дейви Пропер бе точен в 7-ата минута, след като се възползва от подаване на Дейли Блинд. До края на първата част домакините бяха по-активни, а България имаше само едно положение, при което Костадинов нацели греда.

В 67-ата минута Ариен Робен удвои, а асистенцията отново бе на Блинд. Малко след това Георги Костадинов успя да намали с глава, засичайки центриране на Попов от фаул. При повторенията останаха съмнения дали играчът все пак е успял да отклони топката или попадението трябва да бъде записано на името на Попов.

Всичко приключи в 77-ата минута, когато Пропер вкара трети гол и донесе успеха на своя тим.

В другите мачове от групата Швеция победи като гост Беларус с 4-0, а Люксебруг сензационно удържа нулево равенство при гостуването на Франция.

Франция е начело със 17 точки, Швеция има 16, холандците са с 13, а България – с 12. Люксембург и Беларус с по 5 точки с на последните две места.

Докрая България приема Франция и гостува на Люксембург и само две победи и сензационно развитие в другите мачове биха дали шанс за нещо повече от четвърто място в групата.