София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полиция в община Септември, кметът е арестуван

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Мартин Рачев – кметът на община Септември, е задържан и ще му бъдат повдигнати две обвинения. Това съобщиха ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Разследването на Специализираната прокуратура е започнало в края на ноември миналата година. Корупционно престъпление от кмета на община Септември. Към настоящия момент той е задържан по Закона за МВР. В рамките на утрешния ден Специализираната прокуратура ще повдигне обвинение за две престъпления и те са умишлена безстопанственост по отношение на седем сделки. Второто обвинение, за което са събрани доказателства, е сключване на неизгодна сделка, каза Румяна Арнаудова.

От своя страна административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев обясни, че „предмет на разследване ще бъде цялото родословно дърво на кмета”, тъй като обществени поръчки за 13 милиона лева са получили фирми, управлявани от негови роднини и близки.