София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Повече от половината американци не одобряват политиката на Тръмп

Това сочат данните от проучване

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Повече от 51% от американците не одобряват политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп, показват данните от допитване на агенция „Gallup poll found“.

За първите си осем дни на поста, президента Тръмп е предизвикал недоволството на 51% от американците. Одобрение към политиката на новия американски президент са посочили 42% от запитаните. В допитването са взели участие 1500 пълнолетни американски граждани. Статистическата грешка е 3%.

Вестник „Hill“ отбелязва, че бившият президент на САЩ Барак Обама, заемащ президентското кресло от 2009 година, е получил 51% неодобрителни отзиви за работата си през август 2011 година.

Миналият петък Тръмп подписа указ „За защита на страната от влизането на чуждестранни терористи“, който забранява влизането в САЩ за 90 дни на всички граждани от седем страни – Иран, Ирак, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. Освен това указът преустановява приемът на каквито и да е бежанци за 120 дни и забранява за неопределен срок приемът на бежанци от Сирия.

Многохилядна протестна акция против указа за бежанците, се проведе в неделя в американски градове. По информация на изданието „New York Times", акцията е преминала в централните части и летищата в Бостън, Маями, Ню Йорк, Филаделфия, Хюстън, Детройт, Лос Анджелис и Атланта.