София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пратили затворник да хвърли боклука – той избягал

Мъжът успял да прескочи оградата на затвора

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

20-годишният затворник от Средец - Петър Бонев, е успял да избяга от затвора в Бургас. Мъжът, който в момента изтърпява присъда от осем години лишаване от свобода за брутално нападение над старица, е бил изпратен да изхвърли боклука, но вместо това е решил да избяга. Часове по-късно е заловен при специализирана полицейска операция, съобщават от Darik radio.

Петър Бонев в осъден затова, че заедно със свой приятел нахлули в дома на възрастна жена от Средец, заплашили я с нож, а след това започнали и да я малтретират. Целта им била да вземат всички пари, които старицата притежавала. След като не открили пари в дома на старицата, те принудили 77-годишната пенсионерка да се обади на сина си и той да донесе пари. След като това те пребили мъжа с брадва и откраднали чантата му заедно с 4 000 лв. и газов пистолет.

 Петър Бонев има дебело криминално досие и е задържан предимно за кражби.