Гледай
на живо

Представят потенциала на Родопите на туристическо изложение

25 изложители ще се представят със свои щандове

XIV Международно туристическо изложение "Планините на България - гостоприемство в четири сезона" ще се проведе в Смолян от 19 до 21 октомври. Организатори на събитието са Организацията за управление на туристически район Родопи, Регионалната туристическа асоциация Родопи и Община Смолян. През последните години домакин на форума бе Пампорово.
Туристически региони от Естония, Германия, Унгария, Молдова, Гърция и България ще бъдат представени с щандове на четиринадесетото издание на туристическото изложение, което ще бъде най-мащабното от неговото създаване досега, информира Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на туристически район Родопи.
Общо 25 изложители ще се представят със свои щандове на туристическата борса. Експозицията на изложението ще се разгърне в Родопския драматичен театър. Сред изложителите са Министерството на туризма, Столична община, Велико Търново, Смолян, Пампорово, Велинград и др. Във фокуса на дискусиите ще бъде и потенциалът на Родопите за развитие на балнеология.
Някои от туристическите обекти и дестинации ще бъдат показани във филми, заснети с дрон.