Гледай
на живо

Предстоящ протест в „Орландовци“ заради съмнение за радикален ислям

Причината: Строеж на сграда, финансирана от Главно мюфтийство

Предстоящ протест в „Орландовци“ заради съмнение за радикален ислям Протест се готви в столичния квартал „Орладновци“, заради съмнение за радикален ислям. П... thumbnail text

Протест се готви в столичния квартал „Орладновци“, заради съмнение за радикален ислям.

Причината за страховете на хората, е предстоящо издигане на сграда върху имот на Мюсюлманско изповедание София. Изграждането започва на 28 юли и трябва да приключи на същата дата догодина.

Страховете на хората се, че няма да могат спокойно да се разхождат вечер или сутрин излизайки от вкъщи. Притесняват се и за децата си.

На мястото до скоро е имало малка къщичка, собственост на мюфтийството. Според хора от квартала, по прозорците е имало плакати с надписи на арабски.

Според документите, всички съседи на бъдещата жилищна сграда са дали съгласието си за нейното построяване.

Изпълнител на проекта е фирма от Смолян, която е участвала в конкурс за саниране на сгради по националната програма за многофамилни жилища. За изпълнител на строежа е посочено лицето Милко Пелтеков. Надзорът ще се извършва от фирма, регистрирана в Асеновград, като еднолично дружество, с които не успяхме да се свържем.

Според разрешителното, сградата ще бъде на три етажа. На първият ще се помещават магазини, а на другите два – апартаменти.

Хората обаче не вярват и обещават утре да излязат на протест, на пресечката между улиците „Съзнание“ и „Христо Батанджиев“ в квартала.

Очаква се на протеста да се съберат голям брой хора, които ще настояват за спиране на строежа.