София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Президентът във Франция при Макрон

Предвидено е Радев да пилотира изтребител „Рафал“

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Държавният глава Румен Радев заминава на работно посещение във Франция по покана на френския президент Еманюел Макрон. В програмата на посещението е предвидена среща на двамата президенти в Елисейския дворец, на която се очаква да обсъдят двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Предвидени са също така посещение в Европейската космическа агенция, както и срещи с представители на българската общност във френската столица.

За вторник е насрочена среща в сградата на българското посолство с представители на френския бизнес, на която Радев ще представи възможностите за инвестиции в България. Програмата включва още разговори с генералния директор на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) Одре Азуле, както и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия.

На 6 декември президентът Румен Радев ще посети базата на френските военновъздушни сили в Сен-Дизие и ще пилотира изтребител "Рафал".