София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата поиска разпечатка на разговорите на Лазар Влайков

На 1 септември мъж от с. Виноградец беше застрелян с оръжието му

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Окръжната прокуратура в Пазарджик е поискала разпечатка на разговорите на Лазар Влайков от нощта, когато 47 годишният Наско Тонкев, собственик на заведение в с. Виноградец, беше прострелян, информира БНР. Разпечатката ще предостави доказателства дали бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е провел разговор с прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, както твърдят очевидци на инцидента.
Припомняме, че на 1 септември постъпи информация, че шестгодишно дете е простреляло смъртоносно собственик на заведение в пазарджишкото село Виноградец.
Компанията е празнувала рожден ден на детето, а оръжието е било извадено на маса в разрез с правилата, уточняват от МВР. По първоначална информация пистолетът попаднал у момчето, което неволно произвело изстрел и убило собственика на заведението.
Оръжието, с което е простреляна жертвата, е собственост на Лазар Влайков, който също е присъствал по време на инцидента. Вчера ГЕРБ официално изключи Влайков от партията с твърдението, че няма да се превръща в политически чадър за никого.
Раследването продължава.