София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

RT: Първият успех на Румен Радев е договорът с Русия за „Миг“-овете

Москва потвърждава, че има споразумение, България отрича

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

България все пак е подписала договори с Русия за ремонта на изтребителите МиГ-29, предава руската телевизия RT. Миналата седмица затова съобщи генералният директор на РСК „МиГ“ Иля Тарасенко, но новината беше опровергана от българското министерство на отбраната.

RT напомня, че бившият командир на военновъздушните сили генерал Румен Радев беше избран за президент на България и той е наясно с лошото състояние на самелетите.

Трябва ли да се очаква военно сътрудничество между България и Русия, задава въпрос телевизията.

Ударната и изтребителната авиация на България се състои основно от съветски самолети: 12 изтребителя Су-25 и 12 МиГ-29, се казва още в материала. Посочва се, че постигнатото с Русия споразумение за ремонт на машините е първият успех на президента във военната сфера след встъпването му в длъжност на 22 януари 2017 г.

„България не се отказа от ремонта на нашите самолети. В края на миналата година подписахме редица споразумения с военновъздушните сили на България. Затова си сътрудничим с тях“,  каза по-рано ръководителят на РСК „МиГ“ Илия Тарасенко.