София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Семеен скандал“ в групата „Обединените патриоти“

Касабов и Сидеров пред бой

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

До пореден скандал в малката коалиция в управлението се стигна по-рано днес. Заместник-председателят на  Национален фронт за спасение на България  Валентин Касабов и лидерът на партия „Атака“ почти стигнаха до бой. Това стана ясно от изказване на самия Сидеров пред репортери, който заяви, че е бил блъскан от Касабов.
 
„Бутна ме, да, защото е изнервен. Според мен се държи неадекватно.“, заяви Сидеров. 
 
От няколко дни противоречията между НФСБ и Атака се задълбочават, което води до политически трусове в „малката коалиция“, участваща в управлението на страната и във формирането на парламентарното мнозинство.
 
До скандала между двамата се стига, след като вчера Касабов заявил, че Сидеров не е  председател на групата на „Обединените патриоти“.
 
„Аз съм председател на групата и съм избран от цялата група, включително от него. Ако на него не му харесва, да напусне групата.“- заявява Сидеров. 
Според лидерът на „Атака“ зад нападките на Касабов всъщност стои председателят на НФСБ и вицепремиер  Валери Симеонов. Сидеров призова и Симеонов да му се извинил, заради обвиненията в лобизъм, отправени към него и към ГЕРБ и обеща, че няма да предприема действия срещу Касабов заради и днешното изблъскване.
 
Самият Касабов отрича да е блъскал Сидеров и опрадели думите му като „измислици“. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пък коментира, че ако се налижи би съдействал, за да се дадат отделни стаи на депутатите от НСБ и „Атака“, за да не се стига отново до подобни инциденти.
 
 
Припомняме, че пререкания между Волен Сидеров и Валери Симеонов не спират, като последната разпра между двамата е свързана с промените в Закона за шума в морските курорти, забраняващи силна музика след 23:00 часа вечерта. След проверките на Симеонов Сидеров реши да прави свои проверки на проверките и обвини вицепремиера, че се опитва да съсипе бизнеса по морето.