София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Септември идва със слънце

Събота и неделя ще бъдат горещи

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Новият месец ще започне с прохладно утро с минимални температури от 10 до 17 градуса. Времето над страната ще бъде слънчево. Към края на деня временни заоблачавания ще има над Западна и най-вече Северозападна България, но без валежи.

В повечето райони ще бъде тихо, само в източните ще духа слаб югозападен вятър, а по брега на морето слаб до умерен югоизточен. Максималните температури ще бъдат от 28 до 34 градуса, по Черноморието 26, 28.

Над планините ще бъде слънчево. Повече облаци ще има следобед над масивите от Западна България. Вятърът по високите части ще бъде умерен от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 13 градуса, а на 1500 м около 19 градуса.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Следобед ще духа до умерен югоизточен вятър. Вълнението ще бъде слабо. Дневните температури ще достигат 26, 28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23, 24 градуса.

В събота отново денят ще бъде слънчев, след пладне в низините и равнините горещ. Следобед над планините ще се развива купеста облачност, и е възможно за кратко да превали. В неделя слънчево и горещо ще остане над Южна и Източна България.

Над Западна, а привечер и над Северна ще се заоблачава и на много места ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са градушки. В понеделник ще превали и на изток, но от запад облаците ще се разкъсват и намалеят. Ще духа студен северозападен вятър. Във вторник ще бъде хладно и ветровито с разкъсана облачност.

На този ден най-студено е било в София плюс 6.0 през 1947г, а най-топло в Плевен 37.3 през 1952 г.