София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров: Цветанов не ми е на нивото

Лидерът на „Атака“ смята, че депутатите се занимават с измислени теми

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Председателят на парлментарнта група на Обединените патриоти Волен Сидеров обвини лидера на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов, че повдига теми, с които отклонява вниманието от важните въпроси.

Сидеров каза, че занимавайки се с Народния съд и оставката на Валери Жаблянов, народните представители загърбват теми като доходите на хората, поскъпването на водата, закона за българския език.

Лидерът на „Атака“ каза още, че депутатите от партията са в парламента, за да работят за повишаването на доходите и посочи, че минималната пенсия например трябва да бъде колкото и линията на бедност – 321 лева.

Сидеров добави, че патриотите имат предложения за промяна на състава на Комисията за енергийно и водно регулиране, чиито членове той държи отговорни за поскъпването на водата с 20 %.

Запитан дали между него и Цветанов има сблъсък, Сидеров каза, че не може да има сблъсък с човек, който не му е на нивото.