София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров ще учи Цветанов на дипломация

Политически гаф е определянето на Русия и Китай като заплаха за мира, каза той

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е готов да отвори неделно училище, за да преподава уроци по дипломация и политическо мислене на политици като Цветан Цветанов. Повод за това изказване на Сидеров бе вчерашното становище на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че Русия и Китай са едни от основни потенциални заплахи за мира и стабилността в света.

„Това е груба политическа грешка. Такива думи не се говорят. Да кажеш, че Русия и Китай са заплаха за мира и сигурността в света е груб политически гаф. Аз мога да отворя неделно училище и да обясня на г-н Цветанов и на други, че това е вредно за България“, обяви пред Нова телевизия Волен Сидеров.

Той подчерта, че Русия и Китай не са заплаха за мира и фактите го доказват.

„Вероятно политическото мислене на г-н Цветанов е доста под моето. Докато той говори тези неща, президентът Путин и Тръмп си уреждат среща и вероятно ще си стиснат ръце по доста въпроси“, посочи Сидеров.