София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Следствен експеримент с майката на убитото дете

Все още няма обвиняем по случая

6 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

След жестокото убийство в Момчилград, днес жители на града излязоха на протест с искане за незабавно установяване и наказване на извършителя.
Това принуди главния прокурор Сотир Цацаров да замине за там, откъдето даде пресконференция. От Кърджали той обяви, че в момента е назначена ДНК експертиза, резултатите, от която ще станат ясни най-късно до утре сутринта. Предвидени са и съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична, както и съдебнотехническа експертиза на мобилни телефони и преносим компютър, обясни  още Цацаров. Той допълни, че се извършва и допълнителен оглед на апартамента, в който е живяло детето, както и че ще бъде извършен следствен експеримент с участието на майката.
Припомняме, че от понеделник упорито се тиражира версията, че именно тя е замесена или дори е непосредствен извършител на убийството. Към момента, Прокуратурата нито потвържадава, нито отрича тази информация.
„На майката до момента не е повдигнато обвинение. По преценка на наблюдаващия прокурор тя е обвинена за престъпление по чл. 182 от НК, което е оставяне без надзор на дете.“-заяви главният прокурор и обясни, че това е причината, поради която тя е задържана за 72 часа.
„До този момент обвинение за умишлено убийство майката няма. Тя ще участва в следствен експеримент. Освен всичко друго, тя ще бъде подложена и на съдебномедицинска експертиза.“- каза Цацаров
Новият шеф на Следствието Борислав Сарафов обясни, че  все още не може да бъде посочен мотив за извършване на престъплението, тъй като няма обвиняем, но се работи поне по няколко версии.
„Категорично подчертавам, че е изключена версията убийството да е резултат от някой психопат, който броди и е опасен за обществото.“- обясни Сарафов.
Главният прокурор изясни още, че смъртта на Дамла е настъпила в ранните часове на деня, както и това, че засега няма друг задържан освен майката, не оз