Гледай
на живо

Служителите от всички затвори в страната излизат на протест

Все още няма отговор от институциите за исканията на стачкуващите

Служителите от всички затвори в страната излизат на протест След като служителите на затворите в София, Стара Загора и Бургас изразиха, пред затворите, категори... thumbnail text

След като служителите на затворите в София, Стара Загора и Бургас изразиха, пред затворите, категоричното си недоволство срещу ниските заплати в сектора, други два затвора ще последват примера им днес, предаде БГНЕС. Служителите на затворите, арестите и съдебна охрана във Варна и Враца ще протестират пред затворите в двата града днес, в отстояване на поставените искания за увеличение на възнагражденията и бюджетите на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“, съобщават от Синдиката на служителите в затворите в България.

Всички структури на Синдиката на служителите в затворите в България са взели решение за протести и събрания на открито. По този начин за 22 ноември от 9.00 ч. протест е насрочен от служителите на пенитенциарното заведение в Пазарджик. На 23 ноември на протест излизат служителите на затворите в Белене, Пловдив, Бойчиновци, Ловеч, на 27 ноември – в Бобов Дол, а на 28 ноември – в Сливен.

Исканията остават непроменени и се отнасят до настояване за финансово и кадрово обезпечаване на дейността на ГД „Изпълнение на наказанията” и ГД „Охрана”, обезпечаване на необходимите средства за увеличение на заплатите на персонала, придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР. Отговор от страна на институциите по така поставените искания все още няма. След приключване на протестите по места, УС ще вземе решение за продължаване на протестната кампания под други законни форми на недоволство.