София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Суша в Дупница, забраниха питейната вода да се ползва за поливане

В някои от селата се въвежда режим

8 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Кметът на Община Дупница забрани ползването на питейна вода за поливане, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Със заповед е забранено ползването на питейна вода в населените места за напояване на земеделски земи и поливане на зелени площи.

Според разпорежданията на кмета Чимев при необходимост, в селата с недостиг на питейна вода, да се въведе режимно водоснабдяване, като графикът да се доведе до знанието на населението. Забранено е и ползването на питейна вода във всички населени места в община Дупница за промишлени нужди, миене на улици и моторни превозни средства, пране на килими, измиване на площадки.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на наредбата за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на общината.