София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Умно куче краде пари, за да си плаща за лакомства

Животното си е направило скривалища из цялата къща

6 годиниЛюбопитно 3 Боряна Райчева

Холи, 5-годишен черен лабрадор се е научила да краде пари от собствениците си, като след това крие банкнотите и ги обменя за лакомства, когато е гладна.

Според собствениците й, когато Холи била малка, тя постоянно е разнасяла наляво надясно пари, които е откраднала от чантите им. За да насърчат Холи да не яде парите, собствениците й започнали да разменят закуски за кеш.

Много скоро интелигентното куче научило за силата на валутата и започнало да използва играчките си, за да крие из къщата банкноти, с които да търгува по-късно.

"Тя идва при мен да си поиска почерпка, и аз й казвам: "Добре, но трябва да ми дадеш един долар", и тя тича, взима парите и ми ги дава", казва собствничката на Холи, Каси Кук. “Или вечеряме и като свършим, тя идва и пуска един долар в скута ми, с което ми съобщава, че би искала бисквитка”.

Кук добавя: "Знам, че това е странно, но пък ми е много забавно."