София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Времето през почивните дни

Слънце, максимални температури между 1 и 6 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Времето е предимно слънчево, с повече облаци в сутрешните часове над северозападните райони. Слаб западен вятър. Максимални температури между 1° и 6°, в София 1-2°.

Вечерта от север облачността ще започне да се увеличава, но ще остане без валежи.

Слънце има и по морето, умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури 3°-4°. Температурата на морската вода е 6-7°.

В планините е слънчево, но ветровито. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 9°.

По-значителни увеличения на облачността ще има в неделя над югоизточните райони, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е доста студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 8° и минус 3°, в отделни райони в Северна България и под минус 10°.

Дневните температури ще се повишат слабо. В понеделник от запад-югозапад ще се пренася топъл въздух, ще започне увеличение на облачността, привечер в югозападните райони е възможно да превали.