София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Възрастна жена е със счупен крак, след ритник от младеж на спирка в Бургас

Видеото от нападението е разпространено в социалните мрежи

7 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Възрастна жена е със счупен крак, след ритник от младеж на спирка в Бургас. Нападението е станало на автобусна спирка в кв. „Изгрев“ в града.

Шокиращото видео, заснето от охранителни камери е публикувано във Фейсбук. Инцидентът е станал на 9-и май около 15.20 часа. От записа не се чува какво казва младежът на 72-годишната Виолета. Вижда се, че той се връща до нея няколко пъти.

Нападателят е 26-годишния Живко Кючуков. Той е бил задържан от полицията. Срещу него е образувано досъдебно производство за това, че е нанесъл средна телесна повреда на възрастната жена. Установено е, че Кючуков е наранил възрастната жена по хулигански подбуди.

Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, тъй като има данни, че страда от психическо заболяване. Към момента Кючуков е приведен за лечение в Центъра за психично здраве – Бургас. Предстои да бъде изяснено, дали е вменяем и може ли да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалата. От мястото на инцидента са иззети камери, записали инцидента, и е назначена техническа експертиза. По случая са разпитани множество свидетели – очевидци. Работата по случая продължава.