София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха гръцки убиец на Летище София

Мъжът е издирван от Интерпол

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

56-годишен мъж от гръцки произход е задържан на Летище София тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на рутинната проверка се оказва, че той е издирван от Интерпол за предумишлено убийство и притежание на незаконни боеприпаси. Иск за неговото задържание и екстрадиране е подаден от Кипър. Няма информация задържаният да е оказал съпротива. Служителите на Интерпол са уведомени за ареста.

Задържаният мъж вече се подготвя за предаване на Интерпол от българските полицейски служби. Началникът на СДВР комисар Младен Маринов потвърди, че лицето е издирвано за предумишлено убийство и притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. Гръцкият гражданин е пътувал от Истанбул към Минск, съобщиха от МВР. Инициалите на 56-годишният грък са Г.Т. Комисар Маринов увери, че престъпникът незабавно ще бъде екстрадиран, поради подадения сигнал от Кипър за издирване от Интерпол.