София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Андрей Рубльов е новото изпитание на Григор Димитров в Ню Йорк

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу Андрей Рубльов от Русия във втория кръг на Откритото първенство на САЩ.

7 годиниТенис 4 Телевизия Евроком

Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу Андрей Рубльов от Русия във втория кръг на Откритото първенство на САЩ. Това стана ясно, след като 53-ят в световната ранглиста руснак се наложи над британеца от словенски произход Аляж Бедене с 6-1, 6-4, 6-4.

Димитров стартира по перфектен начин участието си в Ню Йорк, след като се наложи по категоричен начин с 6-1, 6-4, 6-2 над чешкия квалификант Вацлав Шафранек.

Хасковлията досега не е играл с 19-годишния Рубльов, който е смятан за една от младите надежди на руския тенис. Мачът на първата ни ракета и 53-ят в света е втори от днешната програма на втория по големина корт „Луис Армстронг“, където в 18:00 ч.б.в първи на корта ще излязат латвийката Елена Остапенко и Сорана Кърстя (Румъния).