София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Алавес нанесе сериозен удар по амбициите на Валенсия за Европа

Единственото попадение в срещата бе дело на Хави Лопес в 68-ата минута

13 дниФутбол 18 Симеон Кисьов

Алавес се наложи над Валенсия с 1:0 като гост на „Местая“ в мач от 34-ия кръг в испанската Ла Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Хави Лопес в 68-ата минута.

Това бе и трети пореден успех за Алавес, който вече има 41 точки в актива си, заемайки 11-то място във временното класиране. Валенсия пък инкасира трето поредно поражение, с което остава с минимални шансове за топ 7, като „прилепите“ са на 8-мо място с 47 точки, изоставайки на 5 от седмия Бетис.

Двубоят на „Местая“ започна с натиск от страна на Алавес. В 7-ата минута Кике Гарсия бе адресатът на центриране в наказателното поле на Валенсия и стреля с глава, но топката рикошира в десния страничен стълб на вратата на домакините.

В 20-ата минута Кике Гарсия стреля от границата на наказателното поле на Валенсия, но Хауме Доменех се справи.

Първото по-опасно положение за второто полувреме бе на сметката на Валенсия. В 46-ата минута Серхи Каньос получи топката в наказателното поле на Алавес и стреля, но нацели левия страничен стълб на вратата на Антонио Сивера.

Кике Гарсия стреля от обещаваща позиция в 57-ата минута, но вратарят Кристиан Риверо, който замени Доменех през първото полувреме, се справи и изби.

Единственото попадение в срещата падна в 68-ата минута, когато Карлос Висенте центрира от корнер за Хави Лопес, който с удар от границата на наказателното поле реализира.

Алавес изпусна златна възможност да сложи край на спора в 90-ата минута, когато Гулиано Симеоне излезе очи в очи с Риверо, но ударът му не намери очертанията на вратата на Валенсия.