София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Аталанта постигна добър турнирен резултат на ‘‘Стад Велодром‘

Бергамаските поведоха с гол в 10-ата минута на Джанлука Скамака, но домакините изравниха чрез Шансел Мбемба десет по-късно

14 дниФутбол 26 Симеон Кисьов

Олимпик Марсилия и Аталанта не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в първи полуфинален сблъсък от Лига Европа. Бергамаските поведоха с гол в 10-ата минута на Джанлука Скамака, но домакините изравниха чрез Шансел Мбемба десет по-късно.

До края на срещата „фокейците“ опитаха да стигнат до пълен обрат в резултата, но неуспешно. Аталанта се бранеше добре и контраатакуваше. Все пак италианският тим постигна добър турнирен резултат преди реванша. Разбира се, всичко в него е отворено и интрига ще има.

Гостите от Бергамо се възползваха от първия си добър голов шанс, за да изковат аванс в резултата. Днажлука Скамака се пребори с Шансел Мбемба за високата топка и свали с глава към Теун Коопайнерс. Той му върна жеста, като го изведе на чиста стрелкова позиция. Нападателят овладя в наказателното поле и с удар по земя в долния десен ъгъл преодоля Пау Лопес.

Десет минути по-късно домакините отвърнаха на предизвикателството, като възстановиха равенството. Те изпълниха късо ъглов удар отдясно по атаката и разиграха умело. Джофри Кондогбия намери Шансел Мбемба. Без да се колебае централният бранител изпробва късмета си и стреля от средна дистанция. Вратарят Хуан Мусо беше матиран, тъй като топката се отби в дясната греда и посети мрежата му.

Половин час след началото Коопайнерс направи добър пробив и си освободи пространство за изстрел от дъгата на наказателното поле. Защитник на Марсилия отклони съвсем леко топката, която излезе покрай вратата в ъглов удар.

В 42-рата минута Олимпик Марсилия пропусна страхотен шанс да направи пълен обрат в резултата при мълниеносна контраатака. „Фокейците“ се озоваха в ситуация двама срещу двама. Амин Арит спечели достатъчно терен и пусна към Пиер-Емерик Обамеянг. Нападателят имаше достатъчно време да обработи топката и да стреля, но покрай целта.

В началото на втората част Пау Лопес намери Обамеянг с дълго подаване в предни позиции. Габонецът успя да овладее и да отправи слаб удар, който не затрудни Мусо.

В 58-ата минута Верету овладя с гръб към вратата и нагласи топката на левия крак на Кондогбия, чийто удар премина на сантиметри над напречната греда.

Пет минути по-късно Адемола Луукман направи страхотен пробив, успя да се завърти около оста си, но стреля в аут.

Секунди по-късно Исмаила Сар стигна до отбита топка и вкара, но попадението му не беше зачетено заради засада на Луи Енрик.

В 73-тата минута късметът покри италианците. Влезлият в игра преди секунди Азедин Унаи овладя около дъгата на наказателното поле. Мароканецът се подхлъзна, все пак успя да стреля, но топката се отби в сглобката.