София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Аталанта се препъна в Мидтиланд

Така вторият Аталанта е с 8 точки в актива си и след седмица ще спори в Амстердам с третия Аякс за участие на 1/8-финалите на турнира

3 годиниФутбол 10 Симеон Кисьов

Отборите на Аталанта и Мидтиланд заършиха наравно 1:1 в Бергамо в мач от петия кръг на група D в Шампионската лига. Родният национал Божидар Краев остана на пейката на гостите през целия мач.

Датският първенец изненада неприятно "нерадзурите" още в 13-ата минута, когато Сори Каба с гърди свали топката към Александер Шолц, който пък я прати в противниковата мрежа. През втората част Каба също можеше да се разпише, но гредата му попречи да го стори. Така се стигна зо 78-ата минута, когато Кристиан Ромеро с глава засече центриране на Ханс Хатебур и донесе равенство в мача с първия си гол с екипа на бергамаските.

Така вторият Аталанта е с 8 точки в актива си и след седмица ще спори в Амстердам с третия Аякс за участие на 1/8-финалите на турнира. Мидтиланд спечели първата си точка, но ще завърши последен в групата, чийто победител е известен - Ливърпул.