София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Терзиев готов да поеме отговорност, ако до 3 г. няма работещ лифт във Витоша

Столичният кмет обясни, че общината има възможност да възстанови Драгалевския лифт

18 дниОбщество 22 Васил Василев

Кметът на Столична община Васил Терзиев и председателят на групата на "Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)" в Столичния общински съвет (СОС) Борис Бонев отговориха на обвиненията от страна на колегите си в общината Георги Георгиев, Прошко Прошков и Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС в СОС, че са отговорни за спирането на Симеоновския лифт във Витоша. 

"Днес сутринта чухме доста художествени измислици на тема Витоша и опити да се хвърли вината за нещо, което е сътворено от друг, и как за 6 месеца не сме успели да се справим", каза столичният кмет. Терзиев добави, че той и екипът му наследяват проблеми и ги решават, като посочи: "Неработещ завод за боклук започнахме да го изправяме на крака. Започнахме да чистим графитите."

Той е категоричен, че ще поправят и видеонаблюдението в столицата. По думите му единството, което чуват от опозицията е едно и също нещо – "новият кмет и неговият екип не могат да решават проблемите на града ни, докато ние можем".

"Наследяваме един проблем и му намираме решение. До края на мандата да имаме един работещ лифт", каза още той и обеща, че ако до 3 години няма работещ лифт, ще поемат отговорност.

Кметът на СО смята, че колегите му трябва да се научат да поемат отговорността за проблемите, които са създали. "Витоша е изцяло тяхно дело, обаче, ние не ще намерим решение и на този проблем", категоричен е той. Терзиев обясни, че общината има възможност да възстанови Драгалевския лифт.