София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дейли Блинд подписа с Байерн

Нидерландецът Дейли Блинд подписа договор с баварците

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Нидерландският национал Дейли Блинд подписа с германския шампион Байерн до края на сезона, след като напусна Аякс и стана свободен агент. 32-годишният футболист е играл още за Манчестър Юнайтед, с който спечели Лига Европа, както и за Грьонинген.

„Радваме се, че Дейли се присъединява към нашия отбор. Дейли е универсален защитник, способен да играе отляво или в центъра. Има голям международен опит и лидерски качества. Сигурен съм, че той ще ни помогне“, заяви спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

„Нямам търпение да играя тук. Предстои ни най-важната част от сезона, в която става въпрос за титли, а клуб като Байерн може да спечели всеки трофей. Гладът за титли тук в клуба беше ключът към моето решение. Надявам се, че мога да внеса опита си, за да помогна на отбора. Ще дам всичко за Байерн“, сподели играещият като защитник и халф футболист, който има 99 мача и 3 гола с екипа на "лалетата".