София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЕКИПЪТ НА УИЛЯМС ВЪВ ФОРМУЛА 1 С РЕЗЕРВЕН ПИЛОТ

ЗАУБЕР АДРИАН СУТИЛ ОТНОВО ЗАПОЧВА ДА СЕ СЪСТЕЗАВА

9 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

От днес екипът на Уилямс във Форумула 1  вече имат официален резервен пилот за сезон 2015. Германецът - Заубер Адриан Сутил  е във Формула 1 от 2007 година. Той изгуби състезателното си място   след края на миналия сезон. След Гран при на Австралия от Уилямс са решили,  че имат нужда не само от тест, но и от резервни пилоти след като Валтери Ботас пропусна състезанието заради болки в кръста. Така Сутил се върна в спорта.

"Гордея се да съм част от един толкова известен и велик Ф1 отбор. Да работя със сър Франк Уилямс и екипа му значи много за мен. Бих искал да благодаря на всички в тук за вярата в моите способности и за възможността да работя в един успешен и конкурентен тим", заяви Сутил. "Радвам се да приветствам Адриан в отбора за сезон 2015. Той идва с голям състезателен опит и зад гърба си има 128 Ф1 състезания. Освен това фактът, че е карал през 2014 означава, че познава добре сегашното поколение болиди и новите хибридни двигатели, което е безценно за всеки, който трябва да седне в кокпита през 2015 година. Този сезон битката в шампионата при конструкторите ще е напрегната и затова ние избрахме пилот с пресен опит. Уверени сме, че ако се появи нужда от заместник, той ще може да седне в нашия FW37 и да ни помогне", заяви сър Франк Уилямс.