София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФЛУМИНЕНЗЕ – ГРЕМИО – ПРЕВЮ

ВСИЧКИ ТРЪПНАТ В ОЧАКВАНЕ НА ДЕБЮТА НА МАГЬОСНИКА РОНАЛДИНЬО

9 годиниБразилейро 3 Телевизия Евроком

 

В двубой от 16-ти кръг на „Бразилейрао”, един срещу друг сили ще премерят отборите на Флуминензе и Гремио. В пряко излъчване по телевизия Евроком, зрителите ще могат да наблюдават двубоя, Събота срещу Неделя от 00:30 часа.

 

За домакините от Флуминензе, полузащитникът Джерсон се завръща и се очаква да заеме място сред титулярните единадесет, но левия бек Джовани контузи коляното си и ще отсъства за известно време. Други отсъстващи са наказания Мичел, лекуващите травми Винсиус и Робърт. С огромна еуфория сред феновете се очаква дебюта на Роналдиньо за Флуминензе, но той все още не е напълно готов за игра и участието му в мача е под въпрос.

 

За Гремио след изтърпяни наказания се завръщат вртарят Марсело Гройе и защитникът Педро Жеромел. Това е страхотна новина за отбора, в предвид на продажбата на защитника Родолфо в Европа. Габриел, Рамиро, Жулиано и Марсело Оливейра са контузените футболисти за гостите, а Юри Мамуте също има проблеми с коляното и попадането му в групата за мача е доста съмнително.

 

Флуминензе бяха трети преди последния кръг, но след загубата им при гостуването на Шапекоензе с 2:1, вече заемат 7 – ма позиция, изоставайки на 8 точки от лидера в класирането – Атлетико Минейро.

 

Гремио не успяха да победят у дома Спорт Ресифе и отстъпиха с едно място в класирането, като в момента заемат 6 – та позиция, едно място пред Флуминензе. За тях се завръщат две ключови фигури в състава – Марсело Гройе и Жеромел, с което те ще изглеждат по-солидно в защита и могат да се опитат да се противопоставят срещу намиращия се в лоша форма тим на домакините, които загубиха последните си 2 двубоя в лигата.

 

Гремио се представя страхотно срещу Флуминензе през последните години, като е непобеден в 8 поредни двубоя срещу тях във всички състезания и не е допуснал гол в 5 от последните 6 мача срещу своя опонент. Последната загуба на Гремио е от 2011 година, когато губят с 1 гол разлика, при резултат 5:4. Флуминензе не успя да спечели последните си 4 домакински мача срещу Гремио.

 

Предстои вълнуващ по всичко личи сблъсък, в който сили ще премерят едни от най-титулуваните тимове в Бразилия. Дали ще станем свидетели на дебюта на Роналдиньо за домакините и дали Гремио ще продължи отличното си представяне срещу Флу, всичко това можем да разберем гледайки Евроком от 00:30 часа след полунощ на 2 - ри Август.