София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Клоп: Не знам и не ме интересува кой е фаворит, не ме вълнуват и слуховете за Мане

Нямам представа как ще се чувстваме, ако победим. В момента сме в настроение за истинска битка

2 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди добрите за феновете на мърсисайдци новини, че Тиаго Алкантара и Фабиньо са напълно готови за утрешния финал в Шампионската лига. Германецът коментира и опита на Реал Мадрид в турнира, както и мотивацията на Мохамед Салах, който напусна контузен предишния финал срещу този съперник, загубен от мърсисайдци през 2018 година. На въпросите, свързани със слуховете, че Садио Мане е близо до трансфер в Байерн (Мюнхен), Клоп очаквано не бе словоохотлив, като заяви, че тези спекулации не го интересуват и моментът не е подходящ да бъдат коментирани.

„Настроението е много добро. Развълнувани сме да сме тук. Всичко е наред с Фабиньо и Тиаго. Фабиньо тренира нормално. Тиаго вчера и днес също тренира с отбора.

Нямам представа как ще се чувстваме, ако победим. В момента сме в настроение за истинска битка. Реал Мадрид е най-титулуваният клуб в Шампионската лига, а треньорът им се стреми към четвърти трофей от турнира. Не можем да придобием този опит за една вечер, но и ние имаме своя опит, защото това е трети финал за нас в последните пет години. Това е нещо специално. Кой е фаворит? Това не е никак лесен въпрос. Ако погледнете историята и обратите, които Реал празнуваше в мачовете през този сезон, бих казал, че са те. Искам и ние да бъдем на същото ниво в тези неща. Искам да приличаме изцяло на себе си в този мач. Ако покажем най-добрата си игра, сме много труден съперник. Основната ми грижа е да бъдем себе си и да сме уверени. Не ме интересува кой е фаворит.

Никой не се притеснява за това, че Мо Салах ще мисли прекалено много за финала през 2018 година. Тогава той се контузи рано, а сега е много добра форма. Всички ние се мотивираме от различни неща. Отмъщението може да е една от мотивациите за него, но не и единствената. Този мач бе преди доста време.

Садио Мане е във формата на живота си. Истинска наслада е да го наблюдаваш в момента. Изобщо не ме интересуват слуховете за Байерн (Мюнхен). Той знае колко е важен. Нямам никакви притеснения. Той е концентриран върху финала. Не за първи път се срещам със слухове за Байерн преди голям мач. Сега не е точният момент да говорим за него. Където и да играе през следващия сезон, той ще бъде много важен играч.

Нашата работа се оценява по крайния резултат. Ако сте футболен човек, знаете, че това, което направиха моите момчета през този сезон, е изключително. Всичко обаче опира до цвета на медал. Историята ще покаже как хората ще оценят сезона ни“, заяви Клоп, който накрая отправи послание и към хората в Украйна, заявявайки, че този мач ще бъде и за тях.