София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Левски с нова загуба в Адриатическата лига

„Сините“ отстъпиха на Солнок в „Универсиада“

9 годиниБаскетбол 3 Телевизия Евроком

Левски загуби с 61:82 от унгарския Солнок в среща от Адриатическата лига, изиграна тази вечер в София. Този път „сините“ привърженици бяха дошли, за да подкрепят отбора си, за разлика от мача с Балкан, когато зала „Универсиада“ беше полупразна.

Първите няколко минути на срещата бяха равностойни. Играта вървеше кош за кош, а двата отбора направиха и много пропуски. В средата на частта Левски успя да поведе с четири точки, но Солнок бързо отговори със серия от 10-0. Първата четвърт завърши при резултат 20:12 в полза на гостите.

Тимът на Константин Папазов продължи да се държи равностойно на своя съперник и през втората четвърт, въпреки сериозните проблеми, които има клубът. Солнок обаче спечели и нея и се оттегли на почивката с аванс от 12 точки.

След подновяването на играта унгарският тим поддържаше преднината си и не позволяваше на Левски да намали изоставането си. Така, след 30 минути игра, Солнок водеше с 58:43.

През последната четвърт разликата в полза на гостите стигна до 22 точки. „Сините“ нямаха сили да  се противопоставят и мачът приключи при резултат 82:61 за Солнок.

Най-резултатен за победителите стана Марко Бъркич, който реализира 20 точки. За Левски Алекс Симеонов вкара 16.

След този мач „сините“ остават на последното място в класирането с 16 загуби и само една победа. Солнок е на шестата позиция с осем победи.

Следващата среща на Левски в Адриатическата лига е тази сряда, 21-ви януари. Тимът на Константин Папазов е домакин на Задар в двубой от 16-я кръг, който беше отложен заради проблеми с „Универсиада“.