София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

РАЛИ БОСФОРА С БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ

ДВА БЪЛГАРСКИ ЕКИПАЖА СА ПОДАЛИ ЗАЯВКА ЗА ТОЗИ КРЪГ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ РАЛИ ТРОФЕЙ

9 годиниМоторни 6 Телевизия Евроком

Два български екипажа са подали заявки за участие в предстоящото този уикенд рали „Босфора”, кръг с коефициент 4 от Европейския рали трофей.

С №13 в списъка със заявките са поставени Георги Гераджиев и Георги Гаджев, които ще се състезават с Ford Fiesta R2 в клас RC4, а с №19 е заявена европейската шампионка при жените Екатерина Стратиева с навигатор Юлиана Нирфаш, като двете дами ще се състезават със Subaru Impreza в клас RC2.

Организаторите са получили общо 26 заявки от участници, които ще карат по правилата на ERT, а с №1 ще стартира победителите от рали „България” през миналия уикенд Мурат Бостанджъ и Онур Ватансевер, които обаче този път ще се състезават с Ford Fiesta S2000.

С номер 5 в списъка е и екипажът, който завърши на второ място в Самоков – Рашил Ал Кетби и Карина Хеперле, които ще карат единственият автомобил версия R5 в турското състезание – Ford Fiesta R5.

44-ото издание на рали „Босфора” стартира в петък вечер с официалния старт на състезанието, а етапите са в събота и неделя.