София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Реал (Мадрид) детронира шампиона след трилър с дузпи

Гостите поведоха в 12-ата минута, домакините изравниха в 76-ата

13 дниФутбол 134 Симеон Кисьов

Манчестър Сити и Реал (Мадрид) си бият дузпи след 1:1 в редовното време и продълженията в реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига и 3:3 в първата среща.

Победителят ще срещне Байерн (Мюнхен) в следващата фаза след успеха на баварците с 1:0 над Арсенал (2:2 в първия мач).

Гостите от Мадрид поведоха в 12-ата минута, след като Родриго получи пад от дясно. Първият му удар беше спасен, но бразилецът не сгреши при добавката (1:0).

Само пет минути след това Ерлинг Холанд пропусна да изравни с глава, след като удари гредата, а при добавката Бернардо Силва не успя да уцели вратата от чудесна позиция.

"Гражданите" пропуснаха още една много добра ситуация за гол в 27-ата минута, когато Андрий Лунин спаси удар на Кевин де Бройне.

Минути по-късно и Джак Грийлиш опита изстрел в далечния ъгъл, но след рикошет, топката излезе в корнер. Английският национал проби опасно отляво и стреля в 36-ата минута, но защитник успя да го блокира.

В края на полувремето и Фил Фодън се отчете с два пропуска пред вратата на Реал.

Натискът на Манчестър Сити продължи и след почивката с бомбен удар на Джак Грийлиш, но Лулин се справи.

Вратарят на Реал се намеси решително и в 70-ата минута, когато първо отби силен изстрел на Грийлиш, а след това прибра топката пред погледа на връхлитащ футболист на Сити.

Четвърт час преди края топката достигна до Кевин де Бройне на метри от вратата на Реал и той нямаше проблем отблизо да се разпише за 1:1. Белгиецът можеше да вкара втори гол минути след това, но ударът му премина над вратата.

Стигна се до продължения, в които Манчестър Сити продължи да бъде по-атакуващият отбор. Фил Фодън можеше да вкара в 99-ата минута, но не уцели топката от чудесна позиция. Реал отвърна с изстрел на Антонио Рюдигер, който не успя да вкара от няколко метра след пас на Браим Диас.

През второто продължение гол не падна и се стигна до дузпи.