София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Славия и Етър поделиха точките

"Болярите" удариха греда като гост на Славия

3 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Александър Томаш дебютира начело на Етър с нулево равенство като гост на Славия в мач от 13 кръг на efbet Лигата. Срещата между последните два отбора в класирането беше единствена от днешната програма на първенството, след като вечното дерби между ЦСКА и Левски и двубоят Лудогорец – Ботев (Пловдив) бяха отложени заради голям брой играчи, заразени с COVID-19.

Още в самото начало Емил Стоев можеше да даде аванс на Славия, но ударът му от наказателното поле излезе в корнер след рикошет. Малко по-късно Преслав Боруков не успя да се възползва от добрата си ситуация и да отправи удар към вратата на домакините.

Осем минути преди почивката Георги Петков парира изстрел на озовалия се срещу него Боруков. При това положение ветеранът получи контузия и Славия трябваше да прави принудителна смяна на вратар.

Пет минути след старта на второто полувреме Етър нямаше късмет. След центриране от корнер Мариян Иванов с глава прати топката в гредата. В 72-ата минута вратаря на гостите Христо Иванов се отличи с добра намеса и парира удар на Калоян Кръстев.

Десет минути след това Светослав Вуцов предотврати опасност пред вратата на Славия, след като изби в корнер удар на Боруков. След това гостите имаха и претенции за дузпа, тъй като Андреа Христов с дърпане на фланелката повали играч на Етър, но съдията Георги Иванов подмина претенциите на „болярите“.

Последната възможност в срещата дойде в добавеното време, когато „виолетовите“ получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле на домакините. Светослав Вуцов обаче без проблем улови удара на Яни Пехливанов.

Така Етър остана на последно място в класирането с четири точки, докато Славия е на предпоследната 12-а позиция с 8 точки, но и два мача по-малко.