София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ТРЕТИ КРЪГ НА „БРАЗИЛЕЙРО” – ОБЗОР

КРУЗЕЙРО ОТНОВО НЕ СПЕЧЕЛИ

9 годиниБразилейро 4 Телевизия Евроком

Седем мача от „Бразилейрао” се изиграха във вчерашния ден, с което приключи и третия кръг на първенството на Бразилия.

В ранните часове на деня, Палмейрас прие Гояс на „Алианц Парк”. Домакините отново не успяха да запишат победа и загубиха мача с 0:1. В голяма част от двубоя те доминираха, като имаха 21 отправени удара към вратата срещу едва 8 на гостите от Гояс. Мача може да се определи, като доста груб, след като бяха показани 11 жълти и 2 червени картона. Влезналия през второто полувреме за Палмейрас – Джонатан Кристалдо удари греда в 62’ мин. В  „герой” за домакините се превърна Виктор Рамос, който първо си отбеляза автогол /76’/, а в самия край на мача получи и червен картон. За играч на мача беше избран вратаря на Гояс – Ренан, който беше блестящ в този мач.

В друг мач от третия кръг, среща си бяха определили тимовете на Флуминензе и Коринтианс. Двата отбора започнаха в добро темпо мача, но така и не успяха да си отбележат гол, завършвайки 0:0. Флуминензе преследваша своята 2 поредна домакинска победа, докато Коринтианс беше спечелил първите 2 кръга в първенството и се целеше към трета поредна победа. На „Маракана”  Винсиус за отбора на домакините имаше шанс да открие резултата през първото полуврме, но топката срещна гредата в 41’ минута. Двубоят бе изпълнен с множество борба по целия терен и предимно гостите си позволяваха да правят по-често нарушения – цели 19 срещу само 6 на домакините. Звездата в тима на „тимао” – Гереро направи шокиращ пропуск, след като беше изведен фронтално срещу опразненанта врата, но изстрела му мина в страни от вратата. Фред за Флуминензе също се отчете с няколко пропуска и може би неспособността на двата отбора да реализират създадените положения доведе до сухи мрежи. За играч на мача беше избран левия бек от отбора на домакините Джовани.

В късния мач на неделния ден „шампионите” от Крузейро записаха пореден мач без победа и вгорчиха вечерта на феновете си. На стадион „Минейрао” в Бело Оризонте те приеха Понте Прета. Мача започна твърде плахо за домакините, като в първите минути на мача дори Понте Прета диктуваше темпото и показаха, че имат самочувствие и няма да допуснат лесно загуба. До края на полувремето Крузейро все пак успя да изравни играта, а самото второ полувреме беше коренно различно за тях и те опитаха с всички сили да променят статуквото. В 52’ минута Енрике Дораро удара греда, а треньора Марсело Оливейра направи няколко смени и смени тактиката от 4-3-2-1 на 4-2-3-1, с което натиска на Крузейро стана осезаем. В 82’ минута Чарлез успя да изведе домакините напред след изстрел от разстояние с десния крак извън наказателното, като топката се заби в десния горен ъгъл на вратаря Ломба. Виждайки се вече победители Крузейро допусна изравняване 3 минути по-късно в 85’ минута играчът с култовото име Биро Биро за Понте Прета направи резултата 1:1 след плътен удар по земя от границата на наказателното поле, фронтално срещу вратата.

Ето и всички резултати от изиграни през третия кръг срещи:

 

Сао Пауло – Жонвил 3:0

Васко Да Гама – Интернасионал 1:1

Гремио – Фигуеренсе 1:0

Палмейрас – Гояс 0:1

Атл. Паранензе – Атл. Минейро 1:0

Авай – Фламенго 2:1

Шапекоенезе – Сантош 1:0

Флуминензе – Коринтианс 0:0

Крузейро – Понте Прета 1:1

Спорт Ресифе – Коритиба 1:0