София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА надви Берое с 3:0

Шоу на Шопов при изразителна победа на ЦСКА

2 месецаФутбол 5 Симеон Кисьов

ЦСКА спечели с класическото 3:0 домакинството си на Берое от 23-ия кръг. Българският национал Станислав Шопов се превърна в герой за "червените" навръх Трети март. Халфът вкара два гола и асистира за попадението на Матиас Фаетон, обирайки овациите на "червените" фенове.

Шопов откри резултата още в третата минута, а в 17-ата Берое остана с човек по-малко и задачата на домакините се улесни. Капитанът Франко Рамос получи червен картон за нарушение срещу Фернандо Каранга.

В 32-ата Фаетон удвои след асистенция на 22-годишния Шопов. В началото на второто полувреме пловдивчанинът вкара за втори път. Този път ролите се размениха и Фаетон асистира на Шопов - 3:0.

В миналия кръг "армейците" загубиха от Черно море във Варна с 0:1, но днес се върнаха на победния път. Превърналите се в традиция напоследък призиви за оставката на Нестор Ел Маестро липсваха в срещата с Берое, в която възпитаниците му надиграха гостите и дори пропуснаха да се поздравят с още по-изразителен успех. 

Изтърпелият наказанието си Фернандо Каранга се завърна сред титулярите на ЦСКА и водеше атаката. Бразилецът обаче не успя да се разпише, въпреки че имаше няколко възможности за гол. Голямата изненада бе липсата на Тобиас Хайнц, който днес остана на пейката за сметка на Шопов. Норвежецът влезе на смяна в 67-ата минута.

От първата минута за ЦСКА стартираха още двама българи - Християн Петров и новото попълнение Мартин Стойчев, който замени контузения Иван Турицов на десния бек.

Берое пък беше без наказаните Жорди Говеа, Родриго Ачинели и Карлос Пачаме. Треньорът Хосе Луис Ачиари също изтърпяваше санкция днес и гостите бяха водени от Алехандро Сагерас, както и при загубата с 0:2 от Лудогорец.

"Червените" започнаха вихрено и още в треата минута поведоха. Тибо Вион центрира отдясно, топката попадна в Шопов, който я засече от воле и прониза Артур Мота, вкарвайки страхотен гол - 1:0.

В 17-ата минута Берое остана с човек по-малко, след като капитанът Франко Рамос бе изгонен с директен червен картон за груби действия срещу Каранга.

С човек повече "червените" упражниха натиск, а действията им се увенчаха с успех в 32-ата минута, когато резултатът стана 2:0. С елегантен дълъг пас Шопов изведе Фаетон в наказателното поле на гостите и французинът матира Мота.

Малко по-късно капитанът на ЦСКА Юрген Матай бе заменен принудително, след като получи болки в дясното бедро. На негово място се появи Енес Махмутович.

При подновяването на второто полувреме Амос Юга отстъпи мястото си на Улаус Скаршем. ЦСКА започна вихрено след почивката. В 48-ата минута Шопов отбеляза втория си гол в мача. Скаршем подаде на Фаетон в наказателното поле, който върна топката на дузпата и оттам българинът отбеляза - 3:0.

Възпитаниците на Ел Маестро продължиха да атакуват, а добри ситуации за гол пропиляха Данило Асприля, Тобиас Хайнц и Каранга.

След успеха ЦСКА събра 48 точки и се изравни с Лудогорец, които обаче имат два мача по-малко. Лидерът Черно море има 51 точки. Берое записа трета поредна загуба и е на 12-ото място с 25 точки.

Следващият мач на ЦСКА е срещу ЦСКА 1948. Двубоят от 24-ия кръг на Efbet Лига е в Бистрица на 9 март (събота) от 15:00 часа.