София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА прегази Ботев (Пд), Каранга пак започна да вкарва

Бразилецът с две попадения в деня, в който стана баща

1 месецФутбол 5 Симеон Кисьов

ЦСКА победи Ботев (Пловдив) с 4:0 у дома в среща от 25-ия кръг на efbet Лига. Точно след месец двата тима ще се изправят един срещу друг и в първи полуфинал за Купата на България.

Преди двубоя "армейците" почетоха легендите от тима, победил с 2:0 и отстранил английския колос Ливърпул на 17 март 1982 година.

Ботев (Пловдив) поиска дузпа в седмата минута за игра с ръка на Иван Турицов, но реферът Ивайло Стоянов и ВАР прецениха, че няма основание.

Бранителят на "армейците" получи контузия и трябваше да напусне терена в 20-ата минута.

Пет по-късно ЦСКА поведе. Тибо Вион стреля от дистанция, Игонен изби топката, тя попадна право в краката на Джонатан Линсет, а той не сбърка за 1:0.

Матиас Фаетон можеше да удвои аванса на "червените" в 29-ата минута, но Игонен се справи. Две минути след това стражът спаси и удар от въздуха на Марселино Кареасо.

ЦСКА поведе с 2:0 в 33-ата минута след точен удар с глава на Фернандо Каранга. Попадението е първо за нападателя след завръщането му в ЦСКА и идва в деня, в който той стана баща.

Малко след това Уме Емануел се разписа за Ботев, но попадението му бе отменено заради фаул в атака.

Каранга вкара още един гол с глава в 42-ата минута, възползвайки се от пас на Тибо Вион - 3:0.

Минута след почивката Ботев (Пловдив) можеше да стигне до гол, но Уме Емануел стреля покрай вратата на ЦСКА от много изгодна позиция.

Фернандо Каранга можеше да оформи хеттрик в 56-ата минута, но вратарят на Ботев реагира блестящо.

ЦСКА стигна до четвърти гол в 65-ата минута, в която Матиас Фаетон се възползва от рикошет при опит за изчистване на Антонио Перера и се разписа за 4:0.

Малко след това Ботев можеше да намали изоставането си, но Енес Махмутович изчисти в корнер.

"Канарчетата" пропуснаха още една добра възможност в 87-ата минута, но Мохамед Брахими не успя да преодолее Бусато.

ЦСКА се изравни по точки (по 54) с втория Черно море, но изостава в класирането заради по-лоши показатели в преките двубои. Ботев е на девета позиция с 33.