София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Божанков: На комисията по проверка на злоупотреби й липсва Жоро от "Съдебен спор"

Той обясни, че депутатите от "БСП за България" не могат да си намерят ред да си зададат въпросите.
1 мПолитика 490 Ивана Иванова

На Временната комисия по проверка на злоупотреби й липсва Жоро от "Съдебен спор". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков по време на заседанието на Временнато комисия за проверка на злоупотреби във връзка със създалото се напрежение на заседанието.

Явор Божанков обясни, че депутатите от "БСП за България" не могат да си намерят ред да си зададат въпросите. "Не можем да намерим, защото такъв ред липсва", каза още депутатът от БСП.

Той разкритикува председателя на комисията, че на второто заседание на Временната комисия се изяснява кой на кого се е обадил по телефона, на кого му е бил включен, на кого му е бил изключен.

"ГЕРБ категорично и нарочно протакат, с процедури, с множество изказвания. Очевидно няма голямо желание да дадат документи", посочи още Божанков.

Според него обаче вече се прокрадва съмнение, че комисията се използва с предизборни цели. "Днес една от причините да не подкрепим дневния ред, че от 4 точки, две точки бяха "Росенец". Не че не е важна, но тя не може да е приоритет за държавата. Не че тази комисия не е важна, но тя не може да бъде трамплин и предизборна трибуна за някого, който си прави PR", каза още Явор Божанков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!