София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Даниел Митов отговори: Може ли да има ГЕРБ без лидер Бойко Борисов?

Депутатът коментира и за бъдещия им кандидат за президент
1 мПолитика 1088 Ивана Иванова

Няма да съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Ще обявим нашия кандидат, все още водим разговори със структурите. Това коментира Даниел Митов от ГЕРБ в ефира на БНТ.

На въпрос не е ли ясно, че на втория тур ще е Румен Радев, Митов бе категоричен: "Не е ясно, той тежко раздели нацията, той излезе от рамките, предписани от Конституцията, взе участие в политически партии, до голяма степен той носи вина, че няма редовно правителство, целта му бе да управлява до президентските избори и да ползва държавния апарат за своето преизбиране. Голяма част от от проблемите сега, са негова отговорност. Трябва да е човек с ясна геополитическа ориентация, с прозападна ориентация."

На въпрос не описва ли себе си, Митов каза: "Не съм само аз единствения с продясна ориентация, разпознат от хората, който може да върне доверието в президентската институция."

"Ние си имаме лидер Бойко Борисов, в последните 2 парламента той казва: "Няма да влизам в парламента". Моето мнение е, че трябва да си води листа, ние сме избрали ясно политическото си лидерство. Другите партии не могат да ни поставят условия "ГЕРБ без Борисов", коментира Митов.

"ГЕРБ без Борисов – другите партии не могат да поставят такива условия, те са нелепи, нямат място в политическия разговор, ще видим каква ще е конфигурацията на следващите избори", каза още депутатът от ГЕРБ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!