София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Мангъров пред Щаба: Време е да си отпуснем душата и да действаме по-медицински

Инфекционистът с коментар за ситуацията с коронавируса
16 сЕвроком 3286

Най-хубавото, което се случва, е, че няма признаци страната да се затваря и това е най-доброто решение. По думите му за това заболяване няма дефинитивно лечение и няма лекарство, което като им се даде и заболяването да им мине.

Хубаво е хората да се успокоят и да се спре това безумно приемане на лекарства. Болните от коронавирус се нуждаят от обгрижване, за предпочитане е хората, които са с коронавирус възможно най-продължително да си стоят вкъщи и когато нещо не може да се направи в домашни условия, те да бъдат насочени към болниците.

Въпреки всички резерви, които имат хората от доболничната помощ е време тези хора да заемат своята роля. Относно карантинните мерки, че всеки, който е в съприкосновение за COVID-19 болен или заразен да се карантинира е безсмислено, тъй като 1/3 от направените тестове. Това значи, че всеки трети, който срещнем на улицата е заразен с коронавирус.

Време е да си отпуснем душата и да действаме по-медицински. Мангъров каза още, че отделението в Инфекциозна болница било пълно с пациенти.